Optreden in de Domtoren in Utrecht

De Dom in laserlicht van Gerard Jansen

De Dom in laserlicht van Gerard Jansen

Op 18 februari 2012 vond in de Michaëlskapel, in de Utrechtse Domtoren, de prijsuitreiking van de Fotowedstrijd Utrecht plaats. Holding de Riddim Entertainment is Gouden Sponsor van de Fotowedstrijd Utrecht en was bij de prijsuitreiking betrokken als leverancier van geluid en licht ten behoeve van de ceremonie. Daarnaast trad eigenaar Hans Albers drie keer op tijdens de uitreiking, en bracht diverse nummers ten gehore. Verder speelde het duo “Eyes on Dreams”, bestaande uit Pascale Kemker en Menno Schaaij, een aantal nummers uit hun repertoire.

De ceremonie werd geleid door de voorzitter van de jury, Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht, en de voorzitter van de stichting Fotowedstrijd, Martin Planken. Na het openingswoord door de heer Wolfsen traden Eyes on Dreams en Hans Albers op in de sfeervolle Michaëlskapel. Vervolgens werden de prijzen uitgereikt voor zowel de Fotowedstrijd Utrecht als de FC Utrecht Fotowedstrijd.

 

Uitreiking hoofdprijs

Winnaar Gerard Jansen ontvangt de hoofdprijs uit handen van Burgemeester Aleid Wolfsen en Martin Planken

De terechte winnaar van zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs was Gerard Jansen, met zijn foto “De Dom in laserlicht”, rechtsboven op deze pagina te zien. In de pauze, en na afloop, werden opnieuw optredens verzorgd door Eyes on Dreams en Hans.

Optreden in de Domtoren, onder andere voor de Burgemeester van Utrecht, was voor Hans letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.

Letterlijk, omdat nooit eerder hij zijn gehele geluids- en lichtinstallatie op een hoogte van 11m heeft opgebouwd, zonder gebruik te kunnen maken van een lift! De hele installatie is via de eeuwenoude trappen naar de kapel gebracht. Gelukkig was er ruim voldoende hulp onder andere van dochter Linda. Ook een bezoeker van één van de rondleidingen bood spontaan zijn hulp aan om één van de zwaarste onderdelen van de installatie langs de steile trap naar boven te brengen.

Optreden Hans Albers in de Domtoren

Optreden Hans Albers in de Domtoren

Figuurlijk, omdat de Domtoren hét symbool is van de stad Utrecht, waar Hans is geboren en opgegroeid. Hans: “Te mogen optreden op deze plek is heel bijzonder. Iedereen in Nederland en ver daarbuiten kent de toren, die het middelpunt is van de stad waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Als klein jochie kwam ik met ouders, broer en zus in de toren om hem te beklimmen. Wie had toen kunnen bedenken dat ik ooit op deze historische plek zou zingen!”

Na afloop kwam Hans in eetcafé Lofen, naast de Domtoren, hoofdprijswinnaar Gerard Jansen en zijn echtgenote tegen, alwaar zij aan de praat raakten over de wedstrijd en de prijsuitreiking. Hierbij bracht de heer Jansen zijn complimenten over aan organisator Martin Planken over de algehele opzet van de wedstrijd en de prijsuitreiking. Met gepaste trots nam Hans ook complimenten voor zijn muzikale bijdrage in ontvangst.

Foto’s van het evenement zijn terug te vinden op de fotopagina.

Voor informatie over Fotowedstrijd Utrecht:
http://www.fotowedstrijdutrecht.nl

Voor informatie over de Domtoren:
http://www.domtoren.nl